Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚαραμανλής: Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι ξεκινάει.

Καραμανλής: Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι ξεκινάει.

Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στο Καστέλι, ξεκινάει, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στην τελετή υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα χρηματοδοτήσει με 180 εκατ. ευρώ την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

«Σήμερα είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι γιατί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεκινάει. Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στην περιοχή του Καστελίου. Ένα έργο πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και συνολικά για τον τουρισμό μας», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε τη συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης στην πρόοδο του έργου. «Επειδή ξέρετε ότι πάντα θέλω να είμαι δίκαιος, η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε και αυτή το μερίδιό της στην πρόοδο της διαδικασίας του έργου”, είπε, προσθέτοντας: “Έφτασε στη συμβασιοποίησή του στις αρχές του ΄19. Από τότε, όμως, λόγω λανθασμένων χειρισμών της, τέθηκε σε αμφιβολία το κατά πόσον θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα λύσαμε εμείς και φτάσαμε σήμερα στην υπογραφή της μεταξύ μας σύμβασης».

Τη δανειακή σύμβαση υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Andrew McDowell και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

enikos.gr

RELATED ARTICLES