Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΚατεδάφιση αυθαιρέτων σε Κρήτη, Δράμα και Μεσολόγγι

Κατεδάφιση αυθαιρέτων σε Κρήτη, Δράμα και Μεσολόγγι

mpoulntoza

Μπουλντόζες για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στη Χερσόνησο 

Με αναμμένες τις μηχανές περιμένουν μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στον παραλιακό δρόμο της Χερσονήσου, προκειμένου να κατεδαφίσουν αυθαίρετες κατασκευές πάνω στον αιγιαλό, μετά την έκδοση των σχετικών πρωτοκόλλων.

 Πρόκειται για 13 επιχειρήσεις κυρίως υγιειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής, από το Creta Marris μέχρι το Λιμενικό Ταμείο, στην οδό Ναυάρχου Νεάρχου.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες κατάθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και δεν αποκλείεται η επιχείρηση να ματαιωθεί, καθώς αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα.

Για την ώρα πάντως, τα μηχανήματα απομακρύνουν τα μπάζα που προκάλεσαν οι καταστροφές από την κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες εβδομάδες την περιοχή.

ekriti.gr

 

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας: Κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο αναψυκτήριο «Ύδραμα»

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ήταν και η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο αναψυκτήριο «Ύδραμα» στην περιοχή των πηγών της Αγίας Βαρβάρας.

Το σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση, υποχρεώνοντας τον προηγούμενο ενοικιαστή κ. Πάππο, να κατεδαφίσει και να ξηλώσει όλες τις αυθαίρετες κατασκευές που είχε προσθέσει ο ίδιος, κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο χρησιμοποιούσε τον χώρο ως αναψυκτήριο και να επαναφέρει το κτήριο στην προτέρα κατάσταση που το είχε παραλάβει, όπως δηλαδή είχε σχεδιαστεί με την μελέτη του γνωστού αρχιτέκτονα Δημήτρη Φατούρου. Εφόσον ο κ. Πάππος επαναφέρει τον χώρο στην προτέρα κατάσταση, τότε εξαλείφεται αυτόματα και το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που του έχει τεθεί και παύει να ισχύει, σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Ως αυθαίρετες κατασκευές, λογίζονται οι στέγες με κεραμίδια και άλλα υλικά που είχαν γίνει, μια κυκλική σιδερένια σκάλα, κάποια τοιχία με συμπαγές τούβλο και κατασκευές από νοβοπάν κτλ. Όλα αυτά θα πρέπει αν ξηλωθούν.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, εξήγησε ότι, εφόσον όλη αυτή η υπόθεση τελειώσει οριστικά και το κτήριο επανέλθει στον αρχικό του σχεδιασμό, τότε ο Δήμος θα μπορέσει να το επαναπροκηρύξει, καθώς ένας τέτοιος χώρος, σε ένα τέτοιο σημείο, δεν μπορεί να μένει ανεκμετάλλευτος.

Μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος και για τον ιδιοκτήτη του νέου ξενοδοχείου της καπναποθήκης κ. Μανόλη Λεδάκη, ώστε ο ίδιος να μπορέσει να ενοικιάσει τον χώρο όταν γίνει επαναπροκήρυξη, και να τον συνδυάσει με την είσοδο του ξενοδοχείου. Μην ξεχνάτε τα παράπονα του ιδίου πριν από λίγο καιρό στην εφημερίδα μας σχετικά με τα αυθαίρετα του πρώην αναψυκτηρίου «Ύδραμα» και τα προβλήματα που του είχαν δημιουργήσει. Φαίνεται ότι το ζήτημα αυτό διευθετείται οριστικά.

Του Θανάση Πολυμένη

proinos-typos.gr

 

Κατεδαφίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές στην Τουρλίδα

Πρόκειται για μια εργολαβία η οποία περιλαμβάνει την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό και παραλία σε περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».

Προς το παρόν απομακρύνθηκαν οι κατασκευές του καταστήματος που βρίσκεται στις αλυκές Τουρλίδας, ενώ στο ίδιο καθεστώς κατεδάφισης περιλαμβάνεται και ένα ακόμη αυθαίρετο στην παραλία Τουρλίδας, για το οποίο εκκρεμεί δικαστική διαδικασία.

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν κατεδαφίσεις και στο νησί Τουρλίδας, όπου υπάρχει ήδη απόφαση και αυτό που απομένει είναι η εγκατάσταση του εργολάβου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ΑΙΧΜΗ της Πέμπτης.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news.gr

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES