Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚτηματολόγιο: Δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων στο στόχαστρο

Κτηματολόγιο: Δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων στο στόχαστρο

aerof

Μπορεί να πέρασαν 15 χρόνια από το 2000 όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κτηματογράφησης σε 333 περιοχές της χώρας και εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων να χρεώθηκαν με το περιώνυμο “κτηματόσημο”που αντιστοιχούσε σε 35 ευρώ ανά δικαίωμα (για κάθε ακίνητο που δήλωσαν), ωστόσο ελάχιστοι πλήρωσαν τότε το ανάλογο τέλος.

Τώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος σκοπεύει με υπουργική απόφαση,όπως ανέφερε η εφημερίδα “Αγορά”, να κληθούν από τις αρχές του νέου χρόνου,περίπου 2 εκ. αμελείς ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλουν αναδρομικά στις Τράπεζες το 35ευρο ανά δικαίωμα (οι έχοντες περισσότερα του ενός δικαιώματα, ενδεχομένως θα πληρώσουν την οφειλή σε δόσεις) .

Εάν τελικώς εφαρμοστεί το σχέδιο,γιατί και στο παρελθόν υπήρχαν ανάλογες εισηγήσεις αλλά η υπόθεση δεν “περπάτησε”, τότε στα ταμεία του Κράτους ενδεχομένως να μπουν μέχρι 70 εκ.ευρώ “ζεστό” χρήμα.

Το χρήμα αυτό θα χρησιμεύσει, κατά κύριο λόγο, ώστε να ολοκληρωθεί στην ώρα του (το 2020) το πολύπαθο έργο του Κτηματολογίου.

Εκτός των άλλων η ενέργεια αυτή (της αναδρομικής είσπραξης του τέλους κτηματογράφησης) αποτελεί και μια από τις οδηγίες της Task Force με σκοπό να απεμπλακεί και να ολοκληρωθεί στην ώρα του το πολύπαθο, λόγω σκανδάλων στο παρελθόν,έργο της αποτύπωσης και αναγνώρισης της περιουσιακής ακίνητης κατάστασης του κάθε πολίτη αλλά και του δημοσίου.

Πηγή: newpost.gr

RELATED ARTICLES