Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚτηματολόγιο: Ερχεται γενική παράταση για τις δηλώσεις

Κτηματολόγιο: Ερχεται γενική παράταση για τις δηλώσεις

Προς γενική παράταση για τη συλλογή δηλώσεων προχωρούν από το Κτηματολόγιο εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής (14,62%) αλλά και της αδυναμίας – ιδίως στις αγροτικές περιοχές – πολλών ιδιοκτητών να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Μέχρι στιγμής, η τρίμηνη παράταση (δηλαδή το εξάμηνο για τους κατοίκους εσωτερικού) είναι ο κανόνας. Τώρα όμως εξετάζεται να δοθούν επιπλέον τρεις μήνες. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – είναι αν αυτή η διευκόλυνση – παράταση δοθεί τμηματικά (όπως γίνεται έως τώρα) ή άπαξ.

Στόχος είναι έως τις αρχές του καλοκαιριού να έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Και αυτό διότι στις 10 Ιουνίου 2019 λήγει το εξάμηνο για 12 περιοχές (Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Αττική/Μέγαρα και Οινόη), ενώ στις 17 Ιουνίου λήγει το εξάμηνο για άλλες επτά περιοχές (Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα). Ήδη από την ΠΟΜΙΔΑ εμμένουν στην πρότασή τους για καθολική παράταση των προθεσμιών – στις περιοχές που «τρέχει» η συλλογή δηλώσεων – έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

in.gr

RELATED ARTICLES