Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΚτηματολόγιο: «Amber Alert» στις Κυκλάδες – «Αναζητούνται» τέσσερις στους πέντε ιδιοκτήτες

Κτηματολόγιο: «Amber Alert» στις Κυκλάδες – «Αναζητούνται» τέσσερις στους πέντε ιδιοκτήτες

Πρώτα «Κτηματο…λογικά» του 2022 και σήμερα θα ασχοληθούμε με τις όμορφες Κυκλάδες, στις οποίες έληξε η προθεσμία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας την περασμένη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, αλλά τα ποσοστά συμμετοχής είναι χαμηλά (20%).

Οι περισσότεροι δήμοι (π.χ. ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) αιτήθηκαν μετ’ επιτάσεως την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο μέχρι το τέλος του 2022.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου, θεωρεί ότι «είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση, εν όψει μάλιστα της πανδημίας, να επανεξετάσει τη διαδικασία κατάθεσης και λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων στις Κυκλάδες, συντάσσοντας ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, με ενημέρωση του κοινού μέσω ενημερωτικών ημερίδων, καθώς και ενισχύοντας παράλληλα τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία των νησιών».

Για όσους πολίτες δεν κατόρθωσαν μέχρι τώρα να υποβάλουν τη δήλωσή τους λειτουργεί από προχθές η υπηρεσία εμπρόθεσμης προσέλευσης, δηλαδή θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας kthma.gr να συμπληρώσουν αναλυτικά τα πεδία της φόρμας και στη συνέχεια να επιλέξουν «υποβολή ραντεβού». Η καταχώρησή τους θα λάβει μοναδικό κωδικό αριθμό, τον οποίο θα εκτυπώνουν και θα προσκομίζουν στο γραφείο κτηματογράφησης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι επαγγελματίες ή όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί από τους ιδιοκτήτες πρέπει να συμπληρώνουν τη φόρμα ξεχωριστά για κάθε δικαιούχο και στα στοιχεία υπευθύνου να συμπληρώνουν τα δικά τους στοιχεία.

paron.gr

RELATED ARTICLES