Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΚτηριακός έλεγχος σχολικών μονάδων: Στη διάθεση των Δήμων οι Μηχανικοί του ΤΕΕ...

Κτηριακός έλεγχος σχολικών μονάδων: Στη διάθεση των Δήμων οι Μηχανικοί του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, απέστειλε επιστολή προς τους δήμους του νομού με την οποία τους ενημέρωσε, ότι το ΤΕΕ προτίθεται να θέσει στην διάθεση τους μηχανικούς ώστε να συνδράμουν τις υπηρεσίες τους, όπου υπάρχουν τεχνικές υπηρεσίες πόσο μάλλον σε δήμους που δεν υπάρχουν, στον έλεγχο των σχολικών μονάδων, από άποψη πυροπροστασίας, επικινδυνότητας εξοπλισμού και εγκαταστάσεων και αντισεισμικής θωράκισης.

Η κίνηση αυτή από τον κ. Μπλέτσα έγινε μετά το θλιβερό γεγονός, που έλαβε χώρα σε σχολική μονάδα των Σερρών. Να θυμίσουμε, ότι τότε έγινε έκρηξη στο λεβητοστάσιο που οδήγησε στον θάνατο ενός 11χρονου παιδιού και στον τραυματισμό ακόμη δυο μαθητών. Στην πρόταση του ΤΕΕ ανταποκρίθηκαν ήδη δυο «μικροί» δήμοι του νομού Αιτωλοακαρνανίας που δεν διαθέτουν τεχνική υπηρεσία, οι δήμοι Θέρμου και Ξηρομέρου.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του δήμου Θέρμου, που ενημέρωσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την πρόθεση του ΤΕΕ κι αυτοί με την σειρά τους απάντησαν θετικά. Μάλιστα ο διευθυντής του 7ου δημοτικού σχολείου Θέρμου σε έγγραφο του αναφέρει ότι λόγω παλαιότητας του κτηρίου αφού χτίστηκε την περίοδο 1955-1960, κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος του σχολείου.

Όσον αφορά το λύκειο Θέρμου παρόλο που είναι νεόκτιστο ο διευθυντής θεωρεί ότι κλιμάκιο του ΤΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε έλεγχο για να διαπιστώσει τυχόν ελλείψεις στο χώρο της αντισεισμικής προστασίας, κάτι που ζητά και το νηπιαγωγείο που χτίστηκε το 1992.

Αναφορικά με το δήμο Ξηρομέρου, ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Λίνο Μπλέτσα και αφού τον ευχαρίστησε για την βοήθεια των μηχανικών και την διαχρονική συνεργασία προς τις σχολικές μονάδες του δήμου, τον ενημέρωσε ότι χρειάζονται την συνδρομή τους.

RELATED ARTICLES