Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΛέσβος: Παράταση υποβολής ενστάσεων έως τις 30 Ιουνίου για το Κτηματολόγιο

Λέσβος: Παράταση υποβολής ενστάσεων έως τις 30 Ιουνίου για το Κτηματολόγιο

Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μυτιλήνης, Λουτρών, Παναγιούδας, Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, Ταξιαρχών, Μόριας, Κάτω Τρίτους, Παπάδου, Παλαιόκηπου, Πλακάδου, Περάματος και Μεσαγρού, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κο Ε. Μανωλακέλλη, ενημερώνουν τους δημότες των περιοχών αυτών (εξαιρούνται Σκόπελος, Αφάλωνας και Πάμφιλα), που τα ακίνητά τους – κατόπιν ελέγχου από αρμόδιο μηχανικό- δεν εντάχθηκαν στη διαδικασία επανακτηματογράφησης σύμφωνα με το ΦΕΚ ΑΑΠ 86/2015 και αντιμετωπίζουν πρόβλημα γεωμετρικών μεταβολών, ότι η περίοδος για την υποβολή αίτησης για κατάθεση ένστασης στα γραφεία της αντίστοιχης Κοινότητας, παρατείνεται ως τις 30/6/20.

Εν συνεχεία η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, θα υποβάλλει τις ενστάσεις των δημοτών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), ώστε να εξεταστεί εκ νέου η δυνατότητα για τη διερεύνηση των προϋποθέσεων ένταξης νέων περιοχών στο Κτηματολόγιο.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησιών στο Εθνικό Κτηματολόγιο, για τη Λέσβο, έχει παραταθεί ως τις 31/5/20.

emprosnet.gr

RELATED ARTICLES