Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέα''Λίφτινγκ'' στο νομοσχέδιο για Αιγιαλό

”Λίφτινγκ” στο νομοσχέδιο για Αιγιαλό

aigialosΗ χθεσινή πολύωρη σύσκεψη των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου σηματοδότησε μεταξύ άλλων τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση ως το φθινόπωρο, οπότε και μεταφέρονται όλα τα προς επίλυση ζέοντα θέματα με την τριμερή. 

Αμφότεροι οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν αποφασίσει να προβούν σε άσκηση… λελογισμένου αντάρτικου προς την τρόικα, σε ζητήματα τουλάχιστον που δε θα επιβαρύνουν έτι περαιτέρω το ήδη βαρύ πολιτικό κλίμα ενόψει και της κοινοβουλευτικής μάχης στο τέλος του έτους για την διαδοχή του Καρόλου Παπούλια. 

Ήδη χθες, ο κ. Βενιζέλος, έδωσε στους δημοσιογράφους μια πρώτη γεύση του κυβερνητικού στίγματος αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις που σχεδιάζονται, οι οποίες κάθε άλλο παρά ενθουσιάζουν την τρόικα: 

Η χώρα έχει συνολικό σχέδιο φοροελαφρύνσεων, είπε, και θα το εφαρμόσει. 

Τους κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλο απασχόλησε και το (πολύπαθο)  νομοσχέδιο του Αιγιαλού που μπήκε στο συρτάρι για επεξεργασία μετά τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και βουλευτών της συμπολίτευσης. 

Το νομοσχέδιο ανασύρεται και θα τροποποιηθεί, συμφώνησαν, με τρόπο ώστε να καταλαγιάσει τα πολιτικά “πάθη” που ξεσήκωσε και να μην επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να το αξιοποιήσει πολιτικά – όπερ ετοιμάζεται να πράξει. 

Η Κουμουνδούρου αύριο Τετάρτη ετοιμάζει για τον Αιγιαλό εκδήλωση αλα “μικρή ΔΕΗ”, στην οποία αυτή τη φορά δέχθηκε να συμμετάσχει και η ΔΗΜΑΡ. 

Η προσέγγιση Κουμουνδούρου- Αγ.Κωνσταντίνου άλλωστε βρίσκεται σε καλό δρόμο, γεγονός που προκύπτει και από την αναφορά του Φώτη Κουβέλη ενώπιον του κομματικού του οργάνου χθες (Εκτελεστική Επιτροπή), όπου χαρακτήρισε το πλαίσιο διαλόγου που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως “ειλικρινές” και σαφές. 

Το νομοσχέδιο του Αιγιαλού πάντως αναμένεται να εκτινάξει τον πολιτικό υδράργυρο καθώς -ανάλογα με τις βελτιωτικές τροποποιήσεις- θα χρειαστεί πολύ “μασάζ” στους κυβερνητικούς βουλευτές για να συγκατατεθούν.

Της Νίκης Ζορμπά

Πηγή:capital.gr

RELATED ARTICLES