Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΜήλος: Έταζαν νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ

Μήλος: Έταζαν νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ

Διακριβώθηκε η εγκληματική δράση σπείρας που εξαπατούσε πολίτες σε νησί των Κυκλάδων με το πρόσχημα της νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών και ένταξης οικοδομικών εργασιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Υπολογίζεται ότι οι δράστες απέσπασαν πάνω από 74.700 ευρώ…

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, η εγκληματική δράση ομάδας ημεδαπών οι οποίοι ενέχονται σε συστηματική εξαπάτηση κατοίκων νησιού των Κυκλάδων.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος πέντε ημεδαπών (δυο ανδρών και τριών γυναικών) ηλικίας 25, 32, 36, 41 και 77 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διάπραξη απατών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, οι δράστες με το πρόσχημα της μεσολάβησης, επικαλούμενοι «προσβάσεις-γνωριμίες» με πρόσωπα σε δημόσιες Υπηρεσίες, εξαπατούσαν πολίτες τάζοντας νομιμοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και ένταξη οικοδομικών εργασιών σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας, τις οποίες διέπραξαν οι κατηγορούμενοι από το Φεβρουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2017, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 74.700 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

cycladesvoice.gr

 

RELATED ARTICLES