Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΜεσσηνία: Εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού έργου στους μηχανικούς.

Μεσσηνία: Εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού έργου στους μηχανικούς.

Εκδήλωση παρουσίασης του κυβερνητικού έργου για τους μηχανικούς πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Αγγελική Κελεπούρη, Νίκος Πατσαρίνος και ο π. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και η σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Σταυρούλα Αγρίου.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ακούμε την κοινωνία, συζητάμε για την ανάπτυξη, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα», έγινε αναφορά – μεταξύ άλλων – στην απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών, στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αδειοδότησης (e-Άδειες), στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων («Ηλέκτρα») ύψους 500 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» με έργα ενεργειακής αναβάθμισης αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, στην αναθεώρηση των Περιφερειακών Χωρικών Σχεδίων, στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια, στην ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, στην πρόοδο κύρωσης των Δασικών Χαρτών και στην ολοκλήρωση ανεκτέλεστων εθνικών οδικών και σιδηροδρομικών έργων, στην δημιουργία του προγράμματος «Φιλόδημος», που χρηματοδοτεί τους δήμους για έργα τοπικής ανάπτυξης με περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στα παραπάνω έργα έχοντας διαφορετική αντίληψη περί ανάπτυξης αλλά και εμπιστοσύνη στους πολίτες και στους μηχανικούς, καθώς και ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο του πολιτικού κόστους δεν προχώρησαν για δεκαετίες σε αυτές τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Δείτε το σημείωμα με το κυβερνητικό έργο για τους μηχανικούς, εδώ

left.gr

RELATED ARTICLES