Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΜεταβιβάσεις ακινήτων: Ηλεκτρονικά πλέον η βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ στο Δήμο Αθηναίων.

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ηλεκτρονικά πλέον η βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ στο Δήμο Αθηναίων.

Απλοποιούνται οι διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων με την συμφωνία του δήμου Αθηναίων με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου να παρέχεται ηλεκτρονικά από τους συμβολαιογράφους η βεβαίωση περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας και ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας, προχώρησαν στην υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιδίωξη της συμφωνίας είναι να ανοίξει ο δρόμος για την απλούστευση των σχετικών παρεχόμενων υπηρεσιών από τον δήμο και το τέλος της ταλαιπωρίας των πολιτών. Για σημαντική παρέμβαση στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου έκανε λόγο ο κ. Μπρούλιας, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί διαρκή στόχο της δημοτικής αρχής η διευκόλυνση του πολίτη» καθώς και ότι «με την ηλεκτρονική έκδοση της βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ απευθείας από τον συμβολαιογράφο, ο πολίτης θα απαλλαγεί από χρονοβόρες διαδικασίες», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

economix.gr

RELATED ARTICLES