Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΜηχανικοί στα όρια της απόγνωσης

Μηχανικοί στα όρια της απόγνωσης

eng7Δεν είναι ότι έχει εκμηδενιστεί η οικοδομή και όλα όσα συμπαρασύρει ο τεράστιος αυτός κλάδος, αλλά οι περισσότεροι είναι πια ανασφάλιστοι αφού όχι μόνο (οι ιδιώτες και ελεύθεροι επαγγελματίες) δεν μπορούν να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ αλλά το ίδιο το κράτος τους οδηγεί στον αφανισμό.

Ναι, η κρίση ασφαλώς έχει πλήξει τους πάντες. Σίγουρα όλοι μας είμαστε κάτω ή πολύ κάτω από εκείνα που είχαμε πριν το μνημόνιο μας πάρει και μας σηκώσει, αλλά αυτό που έχουν πάθει οι μηχανικοί ίσως δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι ότι έχει εκμηδενιστεί η οικοδομή και όλα όσα συμπαρασύρει ο τεράστιος αυτός κλάδος, αλλά οι περισσότεροι είναι πια ανασφάλιστοι αφού όχι μόνο ( οι ιδιώτες και ελεύθεροι επαγγελματίες) δεν μπορούν να πληρώσουν το ΤΣΜΕΔΕ αλλά το ίδιο το κράτος τους οδηγεί στον αφανισμό.

Συνάντησα χτες τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννη Χαρωνίτη και τον πρόεδρο των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών Κώστα Ξυλούρη, σε ημερίδα για τα μέσα ατομικής προστασίας και μου εξηγούσαν πως είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει: για να λάβεις συμμετοχή σ΄ένα έργο θα πρέπει να έχεις ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά αν δεν δουλέψεις πως μπορείς να πληρώσεις τις εκκρεμότητες σου, ανέφερε ο κ. Ξυλούρης, για να συμπληρώσει ο Γιάννης Χαρωνίτης πως και οι έμποροι περνούν μεγάλη κρίση και λουκέτα στη δουλειά τους αλλά δεν διανοείται η πολιτεία να τους πάρει από το μαγαζί τους την ταμειακή μηχανή και αυτό που κάνει σε μας η πολιτεία είναι σαν να μας παίρνει την ταμειακή μηχανή, πνίγοντας μας ουσιαστικά!

 

cretalive.gr

RELATED ARTICLES