Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΝέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Αποβλήτων Ηπείρου

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει την έκδοση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στη δράση «Ολοκλήρωση και συμπλήρωση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων».

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων, που απαιτούνται για τη λειτουργία των σταθμών.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στον Ειδικό Στόχο «Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, με βάση τους επικαιροποιημένους ΠΕΣΔΑ-Διασφάλιση της αυτάρκειας σε δίκτυα υποδομών ανάκτησης και διάθεσης», του Θεματικού Στόχου «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων».

Δυνητικοί δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη για τη χρηματοδότηση των πράξεων ανέρχεται σε 12.850.000 ευρώ. Την ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 η πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 172.800 ευρώ

Η πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, στον Δήμο Αρταίων, με στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων το οποίο εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Α) Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του Δήμου Αρταίων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Το Κέντρο Κοινότητας πρόκειται να στεγαστεί σε δύο γραφεία στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος στην Άρτα, θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00.

ypodomes.com

RELATED ARTICLES