Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέα"Να σεβαστούμε επιτέλους τους επιστήμονες αυτής της χώρας" - Ανακοίνωση του Ποταμιού για...

“Να σεβαστούμε επιτέλους τους επιστήμονες αυτής της χώρας” – Ανακοίνωση του Ποταμιού για τους μηχανικούς

Ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση με τις ουρές στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ασφαλιστικό ταμείο, νυν ΕΦΚΑ των μηχανικών, προκειμένου να λάβουν μια απλή ασφαλιστική ενημερότητα.

Δεν έφτανε η ανεργία, οι δυσχερείς συνθήκες εργασίας, οι υπερβολικοί φόροι και οι υψηλές εισφορές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «εξοντώνουν» και διώχνουν τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες από τη χώρα, ήρθαν να προστεθούν δυστυχώς, σε μόνιμη βάση, και προβλήματα στις «απλές» -αν μιλάμε για άλλες χώρες- συναλλαγές των πολιτών με τις υπηρεσίες του κράτους.

Δεν είναι δυνατόν στην ψηφιακή εποχή και μετά από τόσους μήνες από την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου», να αναγκάζονται οι μηχανικοί της χώρας να περιμένουν επί πολλές ώρες κάθε μήνα για να παραλάβουν την ασφαλιστική τους ενημερότητα. Η κατάσταση η οποία επικρατεί κάθε μέρα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και ουδείς από τους κ.κ. Αχτσιόγλου και Πετρόπουλο ασχολείται για να δώσει λύση. Ενώ μέχρι πρότινος η ασφαλιστική ενημερότητα των μηχανικών δινόταν ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής ιστοσελίδας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αδυναμίας δύο συστημάτων του ΕΦΚΑ να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, «κατάφεραν» να φέρουν την ελληνική κοινωνία χρόνια πίσω, και τους πολίτες να περιμένουν πάλι στις ουρές.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να κρύβουν κάτω από το χαλί τη δυσάρεστη πραγματικότητα του ΕΦΚΑ στις διάφορες πτυχές του. Και επειδή η έννοια της διαλειτουργικότητας τους είναι μάλλον άγνωστη, και επειδή από ότι φαίνεται θα πάρει πολύ καιρό ακόμα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να συμβαδίσει με τη σύγχρονη εποχή, τουλάχιστον ας αμβλύνει λίγο το τεράστιο πρόβλημα ταλαιπωρίας πολλών συμπολιτών μας, παρέχοντας μεγαλύτερης του 1 μηνός ασφαλιστική ενημερότητα προς τους μηχανικούς.”

RELATED ARTICLES