Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΞεκίνησε η έκθεση Αρχιτεκτονικής με «Βραβεία νέων Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων»

Ξεκίνησε η έκθεση Αρχιτεκτονικής με «Βραβεία νέων Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων»

archit

Η έκθεση Αρχιτεκτονικής «Βραβεία νέων Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων για το έτος 2014» εγκαινιάστηκε χθες βράδυ και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου (καθημερινά, εκτός Κυριακής, 9.00-13.00 και 18.00-21.00), στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies και το Contemporary Space Athens.

Όπως είπαν οι ομιλητές σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, πρόκειται για έργα που έχουν εκτεθεί στην Ιρλανδία και το Σικάγο, ενώ στην Ελλάδα μόνο στην Αθήνα. Σκοπός είναι να δει ο κόσμος αλλά και οι αρχιτέκτονες της πόλης σχέδια βραβευμένα και ξεχωριστά, ώστε να γίνει αντιληπτή η επιστήμη της Αρχιτεκτονικής, μια επιστήμη έμψυχη, αφού είναι παντού γύρω μας.

Μάλιστα, τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ανέφεραν πως αυτή είναι μόνο η αρχή από μια σειρά εκθέσεων και δρώμενων που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα. Από την πλευρά της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, ο Παναγιώτης Μπαζίγος τόνισε ότι στόχος είναι να έρθουν στην Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία εκδηλώσεις χρήσιμες για τον τόπο.

Επίσης, ανέφερε ότι η εν λόγω έκθεση γίνεται για να υποστηριχθεί και η υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, ενώ κλείνοντας κάλεσε τον κόσμο να δει τα έργα.

 

tharrosnews.gr

RELATED ARTICLES