Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΞεκινούν οι αστικές αναπλάσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Ξεκινούν οι αστικές αναπλάσεις στην Κεντρική Μακεδονία

thesparal

Στους δήμους των υπόλοιπων περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προχωρά η διαδικασία των βιώσιμων αστικών αναπλάσεων. Μέσων των αναπλάσεων αυτών αναμένεται να γίνουν έργα που θα δώσουν “ανάσα” σε δήμους και υποβαθμισμένες περιοχές, που αντιμετωπίζουν παθογένειες του παρελθόντος.

Μετά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, που έγινε στους δήμους της Θεσσαλονίκης, σήμερα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους δήμους εκτός Θεσσαλονίκης, από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Η επιλογή των εκτός Θεσσαλονίκης αστικών κέντρων θα γίνει μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας. Συνολικά στις στρατηγικές θα αποδοθούν 106 εκατομμύρια ευρώ. Επιλέξιμα καταρχάς είναι τα αστικά κέντρα με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ η έκδοση σχετικής πρόσκλησης προς τις Αστικές Αρχές αναμένεται τον Αύγουστο. Για τους δήμους εκτός Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό περίπου 25 εκ. ευρώ” εξήγησε ο κ.Τζιτζικώστας.

 

localit.gr

RELATED ARTICLES