Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα«Ξεπαγώνουν» κονδύλια 89 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

«Ξεπαγώνουν» κονδύλια 89 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

energy inspectorsTην απόφαση για τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 89 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας, “Εξοικονομώ Κατ΄Οικον” και “Εξοικονομώ των ΟΤΑ” υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η πρόσθετη πίστωση αναμένεται να καλύψει τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις προς δικαιούχους του προγράμματος που έχουν υλοποιήσει τις σχετικές παρεμβάσεις. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα περίπου 13.500 νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά στα έργα του προγράμματος Εξοικονομώ των Δήμων επιχειρείται να δοθεί λύση σε σημαντικό αριθμό έργων, τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων με σημαντικά οφέλη για το τοπικό επίπεδο.

Τέλος, το υπουργείο προχωρά σε συμφωνία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), τον αρμόδιο φορέα για την υλοποίηση της δράσης, ώστε να μπορέσουν άμεσα να συμβασιοποιθούν και τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο, προϋπολογισμού 52εκ. Ευρώ.

 

Πηγή: imerisia.gr

RELATED ARTICLES