Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής πρώτευσαν με την εργασία τους...

Οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής πρώτευσαν με την εργασία τους στην εκστρατεία ECOMOBILITY2021-2022

Το 1οΒραβείο καλύτερης εργασίας για την Εκστρατεία ECOMOBILITY2021-2022 απονεμήθηκε στην μαθητική ομάδα του Γυμνασίου Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής. Το 1ο Βραβείο για την πληρέστερη δημιουργική απόδοση απονεμήθηκε στους μαθητές  του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς. Αντίστοιχα, ως καλύτερη εργασία της εκστρατείας ECO2MOBILITY, κρίθηκε αυτή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας. Μοναδική συμμετοχή στην εκστρατεία FREEMOBILITY, με υψηλή βαθμολογική απόδοση, είχε η ομάδα του ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Οι εκστρατείες ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY για τη σχολική χρονιά 2021-2022 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία! Μαθητές και εκπαιδευόμενοι από 17 σχολεία ισάριθμων δήμων της χώρας μας εντόπισαν και προβάλλανε τα αστικά ζητήματα μετακίνησης, στις πόλεις τους, και έδωσαν σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας, δίνοντας το μήνυμα ότι η ποιοτική ζωή στον αστικό ιστό είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κάθε πολίτη!

Η φετινή διαδρομή των Εκστρατειών κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια που έφερε η πανδημία τα προηγούμενα χρόνια και να επιτρέψει σε μαθητές και εκπαιδευόμενους να ολοκληρώσουν το απαιτητικό έργο του προγράμματος  και να πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις των εργασιών τους σε ψηφιακές και δια ζώσης εκδηλώσεις γιορτής και συζήτησης περί της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων «έπεσε» με την ψηφιακή παρουσίαση της Ανακοίνωσης των Αποτελεσμάτων το Σάββατο 4 Ιουνίου. Όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευόμενοι, καθηγητές, εκπαιδευτές, διευθυντές και φορείς, γιόρταζαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ένωσαν για ακόμη μια φορά την φωνή τους από άκρη σε άκρη την Ελλάδα για αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στις πόλεις που ζούμε!

Οι δύο ομάδες των μαθητών ECOMOBILITY που διακρίθηκαν θα φιλοξενηθούν κατά την προσεχή κατασκηνωτική περίοδο στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY στη Ροδέα  Καλαβρύτων.

Διοργανωτής των Εκστρατειών ECOMOBILITY, FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY είναι το ECOCITY, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον. Στην φετινή διοργάνωση συμπράττει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Οι Εκστρατείες τελούν υπό την Αιγίδα των:

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗΣ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ευχαριστούμε θερμά την WEBOLUTION που δημιούργησε και συντηρεί την ιστοσελίδα της εκστρατείας και την πλατφόρμα των εργασιών.

RELATED ARTICLES