Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟι Χημικοί Μηχανικοί γιορτάζουν με ανοιχτά εργαστήρια

Οι Χημικοί Μηχανικοί γιορτάζουν με ανοιχτά εργαστήρια

 

To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο γιορτάζει τα 180 χρόνια του και η Σχολή Χημικών Μηχανικών του τα 100 χρόνια δημιουργικής ζωής και λειτουργίας της. Ανοίγει έτσι τις πύλες των εργαστηρίων της στους μαθητές, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Το διήμερο αυτό, το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι ερευνητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα έχουν τη χαρά να μοιραστούν με τους επισκέπτες τα αποτελέσματα και την εμπειρία της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα εργαστήρια της Σχολής και να δείξουν πολλά από τα πειράματα μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους μαθητές και για το κοινό, για ένα ξεχωριστό ταξίδι στα σύγχρονα αντικείμενα της επιστήμης του Χημικού Μηχανικού. Οι επισκέπτες μάλιστα θα αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του ερευνητικού κι εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή, καθώς και των πολλών και σημαντικών επιτευγμάτων της.

Η εκδήλωση όμως αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία κυρίως για τους μαθητές των σχολείων, που θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν γενικότερα με την έννοια της έρευνας και να διευρύνουν τους ορίζοντες του επαγγελματικού τους προσανατολισμού

Οι χώροι της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα είναι προσβάσιμοι στο διάστημα 9.30-13.00, και για τις 2 ημέρες των εκδηλώσεων.

 

in.gr

RELATED ARTICLES