Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟ Δήμος Ιωαννιτών απαντά στην ΠΕΔΜΕΔΕ

Ο Δήμος Ιωαννιτών απαντά στην ΠΕΔΜΕΔΕ

Ανοιχτή επιστολή – απάντηση στις καταγγελίες της ΠΕΔΜΕΔΕ Ηπείρου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με έργα που δίνονται με απευθείας ανάθεση και την αναφορά της στο Δήμο Ιωαννιτών απέστειλε η Δημοτική Αρχή στο Συλλογικό Όργανο των εργοληπτών δημοσίων έργων.

Σε αυτό αναφέρει πως όχι μόνο δεν προχωρά σε κατατμήσεις έργων αλλά αντίθετα όντας ένας από τους ελάχιστους δήμους που δημοπρατεί τόσα πολλά έργα αυτή την εποχή το κάνει σεβόμενος τα χρήματα των γιαννιωτών, φέρνοντας ως παράδειγμα τις παρεμβάσεις οδοποιίας οι οποίες είχαν προϋπολογισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους λίγους Δήμους που έχουν καταφέρει στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα γενικά και η αυτοδιοίκηση ειδικότερα να εκτελεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό έργων και μάλιστα από ίδιους πόρους.

Επιπρόσθετα, πάγια αρχή της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά τα τεχνικά έργα είναι όχι η κατάτμηση τους αλλά η «ομαδοποίηση» προκειμένου να ενισχύεται ο υγιής ανταγωνισμός αλλά παράλληλα να επιτυγχάνονται και καλύτερες οικονομικές προσφορές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διαγωνισμοί για τις παρεμβάσεις στην οδοποιία οι οποίοι, αν ακολουθούσαμε την τακτική για την οποία μας κατηγορείτε, θα μπορούσαν να χωριστούν σε έργα για κάθε ένα δρόμο χωριστά.

Αντίθετα όμως οι διαγωνισμοί έχουν προϋπολογισμούς που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε έργα οδοποιίας 1,2 εκ. ευρώ.

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι πολιτική μας επιλογή δεν είναι η κατάτμηση αλλά η ομαδοποίηση κι εν κατακλείδι ο Δήμος Ιωαννιτών τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό έργων με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, σεβόμενος τα χρήματα των γιαννιωτών.

neoiagones.gr

RELATED ARTICLES