Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΟ Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, εκπροσωπεί το ΥΠΕΚΑ στο Διεθνές Συνέδριο "Our Ocean"

Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, εκπροσωπεί το ΥΠΕΚΑ στο Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean”

waterΣτην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ μετέβη χθες, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κωνσταντίνος Τριάντης, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Ωκεανός μας» (‘Our Ocean’), που διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (US State Department).

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, το Συνέδριο έχει στόχο να φέρει κοντά πολιτικούς, ιδιώτες, εμπειρογνώμονες, ειδικούς, νομοθέτες και τις διεθνείς κοινότητες των ωκεανών και της εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου να σχεδιαστεί ο δρόμος για την προστασία του ‘Ωκεανού μας’, δουλεύοντας ατομικά και συλλογικά.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Τριάντης, δήλωσε : Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή και το μεγαλύτερο αριθμό νησιών μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων. Η θάλασσα είναι μέρος της εθνικής μας ταυτότητας και οι ρίζες αυτού του δεσμού αγγίζουν χιλιετίες. Στο πλαίσιο αυτό και με την πεποίθηση ότι η θάλασσα και οι θαλάσσιες δραστηριότητες μπορούν να αποτελέσουν πηγή ανάπτυξης και ευημερίας για ολόκληρη την Ευρώπη και την υδρόγειο, η Ελλάδα αποφάσισε να κάνει τη «ΘΑΛΑΣΣΑ» έναν από τους πυλώνες της Προεδρίας της. Για την επίτευξη των στόχων της Γαλάζιας Ανάπτυξης, η Ελληνική Προεδρία αναδεικνύει το υγιές θαλάσσιο περιβάλλον ως το θεμέλιο λίθο για την αειφόρο κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, μέσα από θαλάσσιες και ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία της ‘Γαλάζιας Ανάπτυξης, έχει ως σκοπό να αναπτύξει τη ναυτιλιακή διάσταση της στρατηγικής ‘Ευρώπη 2020’. Η ατζέντα της Γαλάζιας Ανάπτυξης,  περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ποικιλότητας των θαλασσίων οικοσυστημάτων, τη βιώσιμη συγκομιδή των βιολογικών και γεωλογικών πόρων των βαθέων υδάτων, τις νέες προκλήσεις της ανοικτής θάλασσας, τις τεχνολογίες ωκεάνιας παρατήρησης και την κοινωνικο-οικονομική διάσταση. Η ‘γαλάζια’ οικονομία της Ευρώπης αντιπροσωπεύει 5,4 εκατομμύρια εργασίες και ακαθάριστη προστιθέμενη αξία που αγγίζει περίπου τα 500 δις ευρώ το χρόνο.

Το θαλάσσιο περιβάλλον παρέχει πλούτο πόρων, οι οποίοι μέσω της αειφόρου διαχείρισης, μπορούν να παρέχουν ευημερία και ευεξία για τις μέλλουσες γενεές».

Πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Συνεδρίου:     http://ourocean2014.state.gov/

 

Πηγή:ypodomes.com

RELATED ARTICLES