Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμηση«Παγώνουν» οι δηλώσεις αυθαιρέτων μετά τη νέα τετράμηνη παράταση του νόμου

«Παγώνουν» οι δηλώσεις αυθαιρέτων μετά τη νέα τετράμηνη παράταση του νόμου

Νεκρώνουν οι δηλώσεις των αυθαιρέτων για τέσσερις μήνες αφού το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε να δώσει παράταση στον υφιστάμενο νόμο που λήγει αύριο έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2017.

Πριν από λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, δήλωνε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο νέος νόμος, που προετοιμάζεται ενάμιση χρόνο και φέρει την σφραγίδα του, θα τεθεί σε ισχύ από το Νοέμβριο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος όμως ανακρούει πρύμναν, αφού ο όγκος των σχολίων από την διαβούλευση και οι πιθανές αλλαγές που θα φέρει θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο επεξεργασίας.

Όμως, η παράταση του υφιστάμενου νόμου, επί της ουσίας, παρατείνει την στασιμότητα στις δηλώσεις αυθαιρέτων αφού οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις του νέου νόμου, προσελκύουν το ενδιαφέρον των πολιτών και καλλιεργούν στάση αναμονής.

Ο 4178/2013 εκπονήθηκε εσπευσμένα προ τριετίας για να αντιμετωπίσει την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον αμέσως προηγούμενο νόμο (4014).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η προθεσμία αυτή μπορεί να λήξει νωρίτερα από το τετράμηνο, εφόσον ολοκληρωθεί νωρίτερα και η επεξεργασία του νέου ρυθμιστικού πλαισίου. Ο νόμος θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

της Μαριάννας Τζάννε

newmoney.gr

 

RELATED ARTICLES