Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΠαθητικό Κτήριο: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών 2021

Παθητικό Κτήριο: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών 2021

Το ΕΙΠΑΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαγωνισμό φοιτητών με θέμα «Αναβάθμιση κτιρίου γεωργικών αποθηκών με σκοπό το σχεδιασμό κόμβου φιλοξενίας νεοφυών επιχειρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου»

Στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των νέων μηχανικών με το πρότυπο του παθητικού κτιρίου, (passive house) που αποτελεί τον βέλτιστο τρόπο δόμησης και ριζικής αναβάθμισης κτιρίων, μέσω της μη τυπικής μάθησης, που προσφέρει ο διαγωνισμός.

Τι πρέπει να γνωρίζω:
Όλες οι ομάδες θα έχουν την συνεχή υποστήριξη από το ΕΙΠΑΚ, με περισσότερες από 100 ώρες σεμιναρίων και workshop, όπου θα διδάξουν καθηγητές πανεπιστημίων και αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο.

Κάθε ομάδα φοιτητών θα πρέπει να απαρτίζεται από 4 έως 8 άτομα, ανάμεσα στα οποία πρέπει να υπάρχουν ένας αρχιτέκτονας, ένας πολιτικός και ένας μηχανολόγος.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σαν έτοιμες ομάδες αλλά και σαν άτομα και να δημιουργήσετε ομάδα μέσα από μια ανοικτή διαδικασία στα social media.
Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρεις (3) μελέτες προς βράβευση. Τα βραβεία θα είναι 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα.
Οι καλύτερες προτάσεις θα παρουσιαστούν στο επόμενο πανελλήνιο συνέδριο Παθητικών Κτιρίων, ενώ το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού θα παρουσιαστεί στο επόμενο παγκόσμιο συνέδριο Παθητικών Κτιρίων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Απριλίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακατω συνδεσμο :
https://eipak.org/passivehousecompetition2021

Βρείτε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ

RELATED ARTICLES