Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέα"Παράθυρο" διόρθωσης στους δασικούς χάρτες άνοιξε ο υπουργός

“Παράθυρο” διόρθωσης στους δασικούς χάρτες άνοιξε ο υπουργός

Θετικός σε διορθώσεις των δασικών χαρτών στην Κρήτη ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης ήταν οι παρατηρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης που αναδεικνύουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Στη τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός ΥΠΕΝ Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης Μανόλης Χνάρης, ο Ευάγγελος Γκουντούφας, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου.

Το ιδιοκτησιακό, η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας και οι επιδοτήσεις θα διασφαλιστούν με νομοθετικές παρεμβάσεις όπως εξήγησε ο Υπουργός, αναφερόμενος στα θέματα που κατέγραψε με την απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και συζητήθηκαν κατά τη τηλεδιάσκεψη. Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως βούληση της πολιτικής ηγεσίας είναι να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Ενδεικτικό στοιχείο της θετικής ανταπόκρισης του Υπουργείου είναι το γεγονός πως στο τεχνικό συμβούλιο δασών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και θα περιλαμβάνει την εξέταση των εκτάσεων που χαρακτηρίζονται δάση, θα υπάρχει θετική εισήγηση οι εκτάσεις που καλύπτονται από αραιή βλάστηση κι έχουν ως κυρίαρχο είδος τον ασπάλαθο (Calicotme villosa L.). να μην χαρακτηριστούν δασικές.

 e-kriti.gr

RELATED ARTICLES