Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠαράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο

Παράταση έως τις 18 Ιουνίου δίνεται στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων του Προκαποδιστριακού Δήμου Αμαλιάδος του Καλλικρατικού Δήμου Ήλιδας και των Προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λασταιίκων του Καλλικρατικού Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι πολίτες καλούνται  να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει επίσης στις 18 Ιουνίου 2018. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία είναι:

Περιοχές και Γραφεία κτηματογράφησης για συλλογή δηλώσεων

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Α. Καλλικρατικός Δήμος Ήλιδας

Προκαποδιστριακός δήμος Αμαλιάδος.

Διεύθυνση Αρμοδίου Γραφείου Κτηματογράφησης: Ερμού 22, ΤΚ 27200. Τηλέφωνο: 26220-27838

Β. Καλλικρατικός Δήμος Πύργου

Προκαποδιστριακές Κοινότητες:

Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου, Λαασταίϊκων.

Διεύθυνση αρμόδιου γραφείου Κτηματογράφησης: Επί των οδών Ρήγα Φεραίου 111 και Ανωνύμου (είσοδος από Ανώνυμο), ΤΚ 27131. Τηλέφωνο: 26210-27468

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 08:30 έως 16:30 και κάθε Τετάρτη από 08:30 έως 20:30.

Πληροφορίες: Από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

RELATED ARTICLES