Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠαραμένει δύσκολο το ασφαλιστικό των μηχανικών

Παραμένει δύσκολο το ασφαλιστικό των μηχανικών

Χωρίς νέα αλλά με βοήθεια, με συμβουλές επί της διαδικασίας ήρθε χθες στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) κ. Κωνσταντίνος Μακέδος. Μίλησε σε μηχανικούς στο ΤΕΕ ΑΜ και παραδέχθηκε ότι τα πράγματα ήταν και παραμένουν δύσκολα.

Παρά την απογευματινή βροχή αρκετός κόσμος ήταν στο ΤΕΕ ΑΜ χθες προκειμένου να ακούσει, να ρωτήσει για το ασφαλιστικό των μηχανικών τον πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ (πρώην ΤΣΜΕΔΕ) κ. Κωνσταντίνο Μακέδο. Τα δεδομένα του νέου ασφαλιστικού νόμου δεν έχουν αλλάξει, ο κ. Μακέδος προσπαθεί να δώσει βοήθεια σε όσους έχουν απορίες και ποικίλες δυσκολίες. Στη φωτογραφία με τους Δ. Κυριατζίδη- Μ. Παπαδόπουλο που τον υποδέχθηκαν στην Καβάλα.

Ελάχιστα πριν την εκδήλωση ο κ. Μακέδος είπε στους δημοσιογράφους: « Όσον αφορά το ασφαλιστικό και την διάρθρωση του νόμου δεν αλλάζει κάτι. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα των μηχανικών. Αν δεν είναι βιώσιμοι οι μηχανικοί δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη στο χώρα. Ο κλάδος πρέπει να προχωρήσει. Θεωρούμε ότι το κομμάτι των εισφορών πρέπει να εξομαλυνθεί, να οδηγηθούμε σε μία βάση σύμφωνα με τα δεδομένα που εισπράττεις και όχι με τα δεδομένα των εισπράξεων προηγούμενων ετών. Πρέπει να λύσουμε κι άλλα προβλήματα όπως ενημερότητα έργου κτλ. Αυτά πρέπει να τα λύνουμε μέσα από τους φορείς των μηχανικών. Πρέπει να υπάρξουν εξομαλύνσεις σε μια σειρά θεμάτων. Αλλιώς όλοι θα είναι εκτός επαγγέλματος».

proininews.gr

RELATED ARTICLES