Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΠαρατείνονται έως 31/1/2022 οι βεβαιώσεις μηχανικών για μεταβίβαση ακινήτων

Παρατείνονται έως 31/1/2022 οι βεβαιώσεις μηχανικών για μεταβίβαση ακινήτων

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες παρατείνεται για έναν μήνα, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, η ισχύς των βεβαιώσεων μηχανικών για μεταβίβαση ακινήτων. Αυτό σημαίνει, ότι αναστέλλεται για ένα μήνα η υποχρέωση έκδοσης ταυτότητας κτιρίου για μεταβιβάσεις.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η ΠΟΜΙΔΑ επέμεινε μέχρις εσχάτων στο αίτημά της τουλάχιστον το ΥΠΕΝ να εναρμονίσει την πολιτική του με την πρωθυπουργική εξαγγελία για αφορολόγητες γονικές παροχές και με την μηνιαία παράταση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για συμβολαιογραφικές πράξεις με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του κ. Σκρέκα και του κ. Ταγαρά θα ακολουθήσει και το Υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά την μηνιαία παράταση λειτουργείας της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά, αλλά και για την αυτοδίκαιη παράταση ισχύος των πιστοποιητικών ΤΑΠ, διότι διαφορετικά, πέρα από την άδικη ταλαιπωρία των πολιτών, οι Δήμοι της χώρας θα υποχρεωθούν να επανεκδώσουν εντός του Ιανουαρίου δεκάδες χιλιάδες πιστοποιητικά ΤΑΠ χωρίς να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ.

capital.gr

RELATED ARTICLES