Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠιθανή η παράταση των εισφορών Μαρτίου από τον ΕΦΚΑ

Πιθανή η παράταση των εισφορών Μαρτίου από τον ΕΦΚΑ

Παράταση μέχρι τις 5 Μαΐου αναμένεται να δοθεί για τους ασφαλισμένους που καλούνται να καταβάλλουν τις εισφορές του Μαρτίου στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται πως η τελική ημερομηνία καταβολής των εισφορών είναι η 28η Απριλίου, όμως μια παράταση εκτιμάται πως θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ που συνεχίζει να πραγματοποιεί «χαμηλές πτήσεις».

Περίπου 207.000.000 λιγότερα έχει βάλει στα ταμεία του ο Φορέας από τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι την Τετάρτη 12 Απριλίου το υπερταμείο είχε εισπράξει 300.000.000 ευρώ από τα 507.000.000 ευρώ που έχει βεβαιώσει.

AdTech Ad

Παρότι ο μηνιαίος στόχος εισπραξιμότητας που έχει ορίσει το υπερταμείο είναι τα 250.000.000 ευρώ, μόλις και μετά βίας καταφέρνει να συγκεντρώσει αυτό το ποσό σε  διάστημα δύο μηνών.

Πάντως βελτίωση παρουσιάζουν τα έσοδα του πρώην ΙΚΑ, το οποίο έχει εισπράξει 105.000.000 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με ειδικούς η αύξηση αυτή οφείλεται στα αυξημένα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, αλλά και στους ασφαλισμένους που έσπευσαν να «κλείσουν» τα μπλοκάκια τους.

Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι με «μπλοκάκι» φαίνεται πως αδυνατούν να προσαρχοστούν στο νέο σύστημα εισφορών, καθώς  μόνο 1 στους 10 εργαζόμενους με ΔΠΥ έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ.

 

insider.gr

RELATED ARTICLES