Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠΟΜΙΔΑ: Έρχεται λύση για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

ΠΟΜΙΔΑ: Έρχεται λύση για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Θετική έκβαση είχε η προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων για την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών ως προς τις χρεώσεις δημοτικών τελών και για την απαλλαγή των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από τα εν λόγω τέλη. Η λύση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον οποίο η ΠΟΜΙΔΑ ευχαρίστησε και δημοσίως. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνονται τα εξής:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτο Παραδιά και τον κ. Αναστάσιο Βάππα, μέλος του ΔΣ, είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε ότι αφορά οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύσασας νομοθεσίας, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών εκείνων που έσπευσαν οικειοθελώς να τις δηλώσουν, με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους Δήμους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των δηλώσεων των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, επί του οποίου υπάρχει συναίνεση της ΚΕΔΕ να δοθεί παράταση, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τον κ. Παραδιά, ότι η οριστική λύση που θα επιλεγεί  αποσυνδέεται από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 και θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

capital.gr

RELATED ARTICLES