Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠράσινο Ταμείο: 15 εκ. ευρώ στους δήμους για απόκτηση κοινόχρηστων χώρων.

Πράσινο Ταμείο: 15 εκ. ευρώ στους δήμους για απόκτηση κοινόχρηστων χώρων.

Τη διάθεση νέας παρακαταθήκης 15 εκ. ευρώ από πόρους που είχαν δεσμευτεί στον παρελθόν, αλλά ως τώρα παρέμεναν ανενεργοί για απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Πράσινο Ταμείο.

Όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο fb ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Κ. Σταθόπουλος, καλούνται όλοι οι δήμοι της χώρας, που πρόκειται να προχωρήσουν σε επανεπιβολή ρυμοτομικών απαλλοτριώσεων για κοινόχρηστους χώρους, να υποβάλουν τα αιτήματα τους.

Κάθε δήμος μπορεί να καταθέσει έως τρεις προτάσεις. Η προθεσμία υποβολής θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από οργανωμένο διάλογο με τις δημοτικές αρχές στις ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου στην Αττική και στις 18 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ύψους 200 χιλ. ευρώ για τη χρηματοδοτική υποστήριξη εξωστρεφών δράσεων για το περιβάλλον.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε ο αναγκαίος πόρος, ώστε το Πράσινο Ταμείο να καταβάλει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους ιδιώτες δικηγόρους και στα μέλη των επιτροπών εξέτασης αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες.

Τέλος στη σημερινή συνεδρίαση  το Πράσινο Ταμείο προχώρησε σε εντάξεις έργων ανάπλασης κ.λπ. ύψους 2,8 εκ. ευρώ σε όλη τη χώρα. Έργα όπως η ανάπλαση στην περίμετρο της Κεντρικής Πλατείας στην Αγία Παρασκευή, στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τους πεζοδρόμους της πόλης του Καματερού και στο Μανωλοπούλειο στον Πύργο Ηλείας, οι αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου στο Μέτσοβο, στον Βώλακα,  στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και στην Αρχαία Ολυμπία εξασφαλίζουν τους αναγκαίους πόρους από το Πράσινο Ταμείο. Ομοίως, η επανάχρηση διατηρητέου κτιρίου στο δήμο Κισσάμου, η απαλλοτρίωση για τη δημιουργία νέου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου στην Κόρινθο, το έργο απορριμμάτων στην Σκόπελο, ενώ διασφαλίζεται η προμήθεια εξοπλισμού για την κομποστοποίηση υλικού στο Πεντελικό, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ.

localit.gr

RELATED ARTICLES