Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΠροχωρά η ψηφιοποίηση των αρχείων της πολεοδομίας του Δ. Θέρμης

Προχωρά η ψηφιοποίηση των αρχείων της πολεοδομίας του Δ. Θέρμης

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ψηφιοποίηση των φακέλων – αρχείων της Πολεοδομίας του δήμου Θέρμης. Χθες Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης όρισε την τριμελή επιτροπή η οποία θα αναλάβει να ελέγχει την πρόοδο υλοποίησης της Β΄ φάσης ψηφιοποίησης των φακέλων – αρχείων της Πολεοδομίας. Ο δήμος Θέρμης, σε μια προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και διευκόλυνσης παράλληλα του έργου, υπηρεσιών και επαγγελματιών, ολοκλήρωσε ήδη την Α΄ φάση της ψηφιοποίησης και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην υλοποίηση της Β΄ φάσης.

Το έργο της ψηφιοποίησης, κυρίως των φακέλων των οικοδομικών αδειών, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2020. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ψηφιοποιήθηκαν τα αρχεία και οι φάκελοι της υπηρεσίας από το 1947 έως το 1990.

Παράλληλα, ξεκινά η Β΄ φάση ψηφιοποίησης, η ολοκλήρωση της οποίας, θα περιλαμβάνει 4.450 φακέλους της υπηρεσίας με οικοδομικές άδειες. Η Πολεοδομία του δήμου Θέρμης, διαθέτει σήμερα 19.728 φακέλους και κατά την πρώτη φάση έχουν ψηφιοποιηθεί 5.415.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η υπηρεσία να αποκτήσει σύντομα ψηφιακές υποδομές, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους πολίτες, παρακάμπτοντας χρονοβόρες διαδικασίες, όπως της αναζήτησης και θεώρησης των αδειών κ.ο.κ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Γαντάς αναφερόμενος στο βασικό στόχο του εγχειρήματος τόνισε: «Με ενέργειες συντονισμένες αλλά και γοργούς ρυθμούς επιδιώκουμε να διαμορφωθεί μια κρίσιμη μάζα ψηφιοποιημένων αρχείων, ώστε με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να χορηγούμε ψηφιοποιημένα αρχεία, είτε σε πολίτες – είτε σε μηχανικούς. Σταθερή επιδίωξη της δημοτικής αρχής αποτελεί η συνεχής βελτίωση της ποιότητας και του εύρους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και η εξασφάλιση πλέον αποδοτικών και ποιοτικών λύσεων για τους δημότες».

voria.gr

RELATED ARTICLES