Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΠροχωρούν τα έργα της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα

Προχωρούν τα έργα της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα

φυσικο αεριοΕπτά μήνες μετά την έναρξη των εργασιών, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην κατασκευή της 3ης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς βαίνουν προς ολοκλήρωση οι εργασίες εκσκαφών, θεμελίωσης και σταθεροποίησης.

Ολοκληρώνεται σύντομα η πρώτη φάση των έργων για την κατασκευή της τρίτης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Η πρόοδος του έργου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δ.σ. του ΔΕΣΦΑ, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν τα μέλη του από υπηρεσιακούς παράγοντες, διαπιστώθηκε ότι το έργο προχωρά με σταθερό ρυθμό και χωρίς προβλήματα.

Επτά μήνες μετά την έναρξη των εργασιών (Μάιος 2014), η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην κατασκευή της 3ης δεξαμενής είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς βαίνουν προς ολοκλήρωση οι εργασίες εκσκαφών, θεμελίωσης και σταθεροποίησης.

Η κατασκευή της 3ης δεξαμενής αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος του έργου της 2ης αναβάθμισης του σταθμού, η οποία με την ολοκλήρωσή της θα σηματοδοτήσει τη σημαντική ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας τροφοδοσίας (αύξηση του αποθηκευτικού χώρου κατά 73%), την δυνατότητα εισαγωγής ΥΦΑ από περισσότερους Χρήστες του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) και την αύξηση του χρόνου προσωρινής αποθήκευσης ΥΦΑ πέραν των 18 ημερών που ισχύει έως σήμερα.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς τόνισε ότι “Η σημαντική πρόοδος της κατασκευής της 3ης δεξαμενής είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής του ΔΕΣΦΑ για εντατικοποίηση των επενδύσεων σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές που θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της Ελλάδας”.

 

euro2day.gr

RELATED ARTICLES