Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΠρωτοποριακή εφαρμογή για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πρωτοποριακή εφαρμογή για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

deddie2

Με τη βοήθεια του διαδικτύου θα μπορούν στο εξής οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορούνται τις δυνατότητες του Διασυνδεδεμένου Δικτύου για την απορρόφηση ισχύος από σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής.

Πληκτρολογώντας το http://renewal.deddie.gr/ θα μπορούν στο εξής οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν αν το Διασυνδεδεμένο θα μπορεί να απορροφήσει ισχύ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ανάλογα με την περιοχή τους.

Οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώνονται αναφορικά με τα διαθέσιμα περιθώρια απορρόφησης ισχύος για κάθε ένα μετασχηματιστή ΥΤ/ΜΤ της επιλεγείσας περιοχής και τη συνακόλουθη δυνατότητα σύνδεσης νέου δυναμικού παραγωγής.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται τόσο υπό μορφή πίνακα όσο και σε χάρτη, με χρωματικό κώδικα διαθεσιμότητας. Τα στοιχεία αντλούνται από τη μηχανογραφική εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ που έχει αναπτύξει και τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ και ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.

«Οι παρεχόμενες με την εφαρμογή αυτή πληροφορίες, σε συνδυασμό με τα αναρτημένα αρχεία αιτήσεων στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ, όπου αποτυπώνεται η κατάσταση κάθε αιτήματος καθώς και η ηλεκτρική αντιστοίχισή του, επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να έχουν διαυγή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο δεσμεύεται ισχύς στο Δίκτυο και διασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό επίπεδο διαφάνειας», αναφέρει ο Διαχειριστής.

 

agronews.gr

RELATED ARTICLES