Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠρωτόκολλα κατεδάφισης για τα μόνιμα αυθαίρετα στην παραλία της Καλαμάτας

Πρωτόκολλα κατεδάφισης για τα μόνιμα αυθαίρετα στην παραλία της Καλαμάτας

Πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό, στην παραλία της Καλαμάτας, από επιχειρήσεις της Ναυαρίνου, για ακόμα μια χρονιά, εξέδωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών (πρώην Κτηματική Υπηρεσία). Πρωτόκολλα που είχαν εκδοθεί και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ κανένα.

Συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνέχεια εγγράφου με το οποίο της κοινοποιήθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών στον αιγιαλό στην Καλαμάτα, ζητεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας  του υπουργείου Οικονομικών να της αποστείλει τα διαγράμματα και τις εκθέσεις αυτοψίας, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα περιγραφικά στοιχεία κάθε πρωτοκόλλου.

Επιπλέον, ζητεί να πληροφορηθεί «εάν τα εν λόγω πρωτόκολλα έχουν καταστεί αμετάκλητα, ώστε να δρομολογηθούν αρμοδίως οι ενέργειες για την εκτέλεσή τους» .

Να υπενθυμίσουμε ότι σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, για τους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα στον αιγιαλό, είχε τονιστεί πως “για τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης, που δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ, ούτε για τις προκλητικές περιπτώσεις. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει για το τι επιτρέπεται και τι όχι στον αιγιαλό, αν επιτρέπονται οι ξύλινες παλέτες ή όχι.

Οσον αφορά για το τι κατασκευές επιτρέπονται στον αιγιαλό, ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Μεσσηνία Γιώργος Βλάχος είχε διευκρινίσει ότι “από το υπουργείο Οικονομικών η ερμηνεία είναι ότι απαγορεύεται οτιδήποτε. Τα πατώματα απαγορεύονται ρητά, λέει το υπουργείο, επιτρέπονται μόνο για διάδρομο”.

Για το γεγονός ότι ο δήμος δεν εισπράττει τίποτα, είχε παρατηρήσει πως “το πρωτόκολλο αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης επιβάλλεται ετεροχρονισμένα και η ΔΟΥ εισπράττει όλο το ποσό, και αυτό που θα έπαιρνε ο δήμος”. Είχε σημειώσει ακόμα, πως “έχουμε πρωτόκολλα κατεδάφισης που δεν υλοποιούνται, ιδιαίτερα σε 2 που ήταν προκλητικοί” και είχε προσθέσει: “Για τα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής πρέπει να συνεννοηθούμε και να τα εκτελέσουμε όλοι μαζί. Αν θέλετε εγώ προχωράω σε πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής”.

eleftheriaonline.gr

RELATED ARTICLES