Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΠρόγραμμα «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις» ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις» ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

εξοικονομησηΜε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε την Τετάρτη είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, το οποίο και του κατέθεσε τις προτάσεις της συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι πρέπει να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας έχει φτάσει το 42,5%, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ ο κύκλος εργασιών, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει μειωθεί σωρευτικά κατά 75%.

Σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό, η ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας απλούστερος σχεδιασμός του χωροταξικού πλαισίου για να βοηθηθεί η μικρή επιχειρηματικότητα και να σταματήσει η άκριτη διαδικασία απομάκρυνσης των ΜμΕ από περιοχές, χωρίς να έχει προβλεφθεί χώρος υποδοχής.

Η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αφορά στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και σε ένα νέο Πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις το «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις» που αφορά στην ενεργειακή θωράκισή τους.

Ο κ.Καββαθάς εξάλλου τόνισε ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Λαφαζάνης: Μειώνουμε το κόστος ενέργειας

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, διότι πιέζει ασφυκτικά την παραγωγική διαδικασία, είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ, όπου επίσης υπογραμμίζεται ότι ο υπουργός επισήμανε πως «αν το ενεργειακό κόστος πέσει, τότε διευκολύνονται οι οικονομικές δραστηριότητες και συνολικά η ελληνική οικονομία».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ πρέπει να είναι δημόσια και να πουλάει όσο το δυνατόν πιο φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για να διευκολύνονται οι παραγωγικές δραστηριότητες.

Σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό, ανέφερε ότι η πολυχρωμία στις γειτονιές δίνει ζωή, προοπτική, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ αντιθέτως η γκετοποίηση της βιοτεχνίας οδηγεί σε μαρασμό.

Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάθε κόστος στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και ότι εγκαινιάζει μια συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ και όλους τους κοινωνικούς φορείς, η οποία θα είναι αδιάλειπτη και ουσιαστική, με στόχο άλλα να αλλάξουν και άλλα να βελτιωθούν.

 

Πηγή: ethnos.gr

RELATED ARTICLES