Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΣε εξέλιξη εργασίες σε κτήρια στον δήμο Μουζακίου μέσω του ''εξοικονομώ"

Σε εξέλιξη εργασίες σε κτήρια στον δήμο Μουζακίου μέσω του ”εξοικονομώ”

εξοικονομησηΣε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης του δημαρχείου Μουζακίου ενώ μέχρι τώρα έχουν εκτελεστεί εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μαυρομματίου και στη συνέχεια θα γίνουν αντίστοιχες εργασίες στο Δημαρχείο, το ΕΠΑΛ και τον Παιδικό Σταθμό Μουζακίου.

Όλα αυτά τα έργα έχει εντάξει ο δήμος Μουζακίου στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» το οποίο έχει προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Οι εργασίες στο Δημαρχείο, όπως διευκρινίζει η δημοτική αρχή, αφορούν αντικατάσταση των παλαιών κουφομάτων, ενεργειακή θωράκιση και αντικατάσταση του συστήματος κλιματισμού και θέρμανσης.

Πιο αναλυτικά, οι παρεμβάσεις που προτείνονται προς υλοποίηση αφορούν την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημοτικών κτιρίων και του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού καθώς επίσης και δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των Δημοτών σε θέματα αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς και εξοικονόμησης ενέργειας.

«Οι παραπάνω χώροι, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μουζακίου κ. Γιώργου Κωτσού, εμφανίζουν υψηλή κατανάλωση ενέργειας λόγω παλαιότητας κατασκευής καθώς επίσης και πληθώρα επισκεπτών – χρηστών καθημερινά. Τα υπόλοιπα κτίρια που διερευνήθηκαν προτείνετε να ενταχθούν στον επόμενο κύκλο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ».

Επιπλέον, προσθέτει ο κ. Κωτσός, διερευνήσαμε το κόστος του ηλεκτροφωτισμού οδών και πλατειών και βρήκαμε τους χώρους όπου εμφανίζονται αυξημένες καταναλώσεις οπότε και επιλέχτηκαν για να διερευνηθούν οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της ορθής διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που θα προσδώσουν το μέγιστο ενεργειακό όφελος σύμφωνα με τον οριοθετημένο προϋπολογισμό.

Τα αναμενόμενα περιβαλλοντικά οφέλη εκτιμώνται να είναι ετήσια Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Μουζακίου 424.086,49 kWh, ετήσια Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας 587.156,26 kWh και μείωση Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 167,95 τόνους ετησίως.

Επιπρόσθετα ο δήμος Μουζακίου έχει καταθέσει στο ίδιο πρόγραμμα και πρόταση για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:real.gr

RELATED ARTICLES