Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣε καλό δρόμο και οι Δασικοί Χάρτες.

Σε καλό δρόμο και οι Δασικοί Χάρτες.

Σε σχέση με τους Δασικούς Χάρτες, η Έκθεση Αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει πως η ολοκλήρωση του υπόλοιπου 6% των Δασικών Χαρτών, που για τεχνικούς λόγους παρέμεινε εκκρεμής, βρίσκεται σε καλό δρόμο και η ολοκλήρωση της κύρωσής τους θα ολοκληρωθεί εγκαίρως έως τον Δεκέμβριο του 2020 για όλη τη χώρα.

Ένα δισεκατομμύριο σελίδες!

Προκειμένου να μεταφερθεί σε ένα πλήρως ψηφιακό κτηματολογικό σύστημα, ο οδικός χάρτης ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου προβλέπει την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των πράξεων των κτηματολογικών γραφείων σε όλη τη χώρα. Προϋπόθεση όμως για τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό Κτηματολόγιο είναι η ψηφιοποίηση ενός δισεκατομμυρίου σελίδων του σημερινού αναλογικού αρχείου των υποθηκοφυλακείων.

Χρειάζονται διευκρινίσεις

Ένα ζήτημα που χρειάζεται διευκρίνιση είναι η αναφορά στην Έκθεση Αξιολόγησης, σύμφωνα με την οποία «στην τελική φάση όλες οι συναλλαγές θα γίνουν ηλεκτρονικά, κάτι το οποίο θα καταστεί δυνατό μετά την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των πράξεων, γεγονός που θα επιτρέψει τη σταδιακή κατάργηση των 72 υποκαταστημάτων», κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά.

paron.gr

RELATED ARTICLES