Οι τελευταίες «πινελιές» μπαίνουν στην μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά 1.000 θέσεις μονίμων σε ΔΕΥΑ, δήμους και δημοτικούς φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των προσεχών εβδομάδων θα είναι έτοιμο το ΦΕΚ με την κατανομή των θέσεων που αφορούν στα προστατευόμενα άτομα του ν.2643/98 και στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών θα στείλει στο ΑΣΕΠ το σχέδιο της προκήρυξης για έγκριση και έκδοση.

Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά απόφοιτους τριταξίου Γυμνασίου ή δημοτικού (για όσους αποφοίτησαν απ΄ αυτό έως το 1980), ενώ λίγες θέσεις θα αφορούν πτυχιούχους.

Οι 10 top ειδικότητες της προκήρυξης είναι οι εξής: ΔΕ Ηλεκτρολόγος, ΔΕ Υδραυλικός, ΔΕ (Πρακτικός) Μηχανικός Συντηρητής Γ΄ τάξης,  ΔΕ Διοικητικός Υπάλληλος, ΔΕ Τεχνίτης Αποχέτευσης,  ΥΕ Εργάτης, ενώ με πτυχίο θα ζητούνται άτομα που ανήκουν στις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ Πολιτικός Μηχανικός, ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ή Τοπογράφος Μηχανικός.

Επίσης, μεγάλος αριθμός θέσεων θα καλύψει ανάγκες σε προσωπικό στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) όλης της χώρας.

Στο μεταξύ, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων του προσωπικού των δήμων που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018 και απασχολείται προσωρινά μέχρι την ανάληψη των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που εντάχθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και ψηφίστηκε από τη Βουλή, η παράταση κρίθηκε αναγκαία διότι παρά την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ για την κάλυψη πάνω από 8.000 θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (κυρίως καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση), οι διαδικασίες διορισμού των δικαιούχων δεν αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης των συμβάσεων.

Ο λόγος είναι ότι εκκρεμεί η εξέταση από το ΑΣΕΠ μεγάλου αριθμού ενστάσεων επί των οριστικών πινάκων, αλλά και διορθώσεις λαθών στα προσωπικά στοιχεία των διοριστέων (πατρώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας κ.λπ.).

Επομένως η παράταση των συμβάσεων στους δήμους ήταν μονόδρομος, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας σε καίριους τομείς τους.

insider.gr