Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτα 106,8 εκατ. ευρώ τα έργα αγροτικής οδοποιίας

Στα 106,8 εκατ. ευρώ τα έργα αγροτικής οδοποιίας

Στα 106.881.259,33 ευρώ, θα φθάσει τελικά το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας (Δράση 4.3.4) μετά την εξασφάλιση υπερδέσμευσης ύψους 63 εκατ. ευρώ, πλέον των 43 εκατ. ευρώ που αρχικώς είχαν εγκριθεί.

Σήμερα υπεγράφη η απόφαση με την οποία καθορίζεται ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, αρχικού προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, «με τελευταία καταληκτική ημερομηνία 30.03.2022 υποβολής και συμπλήρωσης των αιτήσεων, η αξιολόγηση αντί των δύο ετών (που διαρκούσε συνήθως άνω των δύο ετών) σήμερα ολοκληρώθηκε σε διάστημα ολιγότερο των έξη μηνών, ηλεκτρονικά και με πλήρη διαφάνεια».

Στον πίνακα παρουσιάζονται:

  • Οι παραδεκτές αιτήσεις στήριξης που επιλέγονται προς ένταξη στο πλαίσιο της δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης και πιστώσεων υπερδέσμευσης κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά με το οικονομικό τους αντικείμενο όπως διαμορφώθηκε κατά το διοικητικό έλεγχο. Οι παραδεκτές αιτήσεις ανέρχονται σε 194 με σωρευτική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 106.881.259,33 ευρώ, μετά την υπερδέσμευση ύψους 63 εκατ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί.
  • Οι μη παραδεκτές αιτήσεις στήριξης λόγω μη εκπλήρωσης κριτηρίων επιλεξιμότητας ή/και βαθμολογίας μικρότερης της ελάχιστης που ορίζει η πρόσκληση, προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου (και ώρα 23:59:59) οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν προσφυγή σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά εργάσιμων ημερών, από την επομένη ημέρα της αποστολής με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πίνακα στις Υπηρεσίες των Δικαιούχων.

ot.gr

RELATED ARTICLES