Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΣτην ανάπτυξη της γεωθερμίας επενδύει η ΔΕΗ

Στην ανάπτυξη της γεωθερμίας επενδύει η ΔΕΗ

geothermal-energ

Σε κοινοπραξία με ξένη εταιρεία εξετάζει να προχωρήσει η ΔΕΗ για την ανάπτυξη γεωθερμικών πεδίων υψηλής θερμοκρασίας όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος μιλώντας σε ημερίδα του Τμήματος Γεωλογίας και της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ.

Ο κ. Βερροιόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο καθορισμού του τρόπου εκμετάλλευσης γεωθερμικών πεδίων χαμηλής θερμοκρασίας, προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Υπογράμμισε την πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να στηρίξει τη γεωθερμία, έναντι των άλλων μορφών ΑΠΕ όπως τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα, τα οποία « επιδοτήθηκαν με 1 δισ. ευρώ το 2015, αλλά η κατανάλωση πετρελαίου και φυσικού αερίου παρέμεινε κυρίαρχη στο ενεργειακό μείγμα της χώρας», όπως δήλωσε.

Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας τόνισε ότι από τον νέο επενδυτικό νόμο «θα ενισχυθεί η παραγωγή και διανομή θερμικής ενέργειας από ΑΠΕ άρα και της γεωθερμίας, και ανακοίνωσε την τροποποίηση του ν. 3175/2003 για τα γεωθερμικά πεδία χαμηλών θερμοκρασιών».

 

imerisia.gr

RELATED ARTICLES