Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών στην Ευρώπη (Ινστιτούτο IPPR)

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών στην Ευρώπη (Ινστιτούτο IPPR)

eleyeroi_epaggelmatiesΤο μεγαλύτερο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη σύμφωνα με ανάλυση του βρετανικού Ινστιτούτου για Έρευνες Δημόσιας Πολιτικής (IPPR), γεγονός που επιβεβαιώνει την μεγαλύτερη τάση της αυτοαπασχόλησης στην νοτιοανατολική Ευρώπη σε σύγκριση με την δυτική.

Όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ, η Ελλάδα κρατάει τα ηνία στον τομέα της αυτοαπασχόλησης καθώς το 32% των εργαζομένων το α’ τρίμηνο του φετινού έτους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με 23% και στην τρίτη η Τουρκία με 21% ενώ ακολουθούν η Πολωνία, η Ρουμανία και η ΠΓΔΜ με 18%. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το 14%.

Ωστόσο, παρά τα πρωτεία οι ελεύθεροι επαγγελματίες μειώθηκαν κατά 5% το α’ τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Παρόλα αυτά, κατά την περίοδο μεταξύ των πρώτων τριμήνων του 2013 και του 2014 ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 5% ενώ μόνο στην Ισλανδία (6%), στην Τουρκία (6%) στην ΠΓΔΜ (7%) και στο Λουξεμβούργο (8%)  η αντίστοιχη μείωση ήταν μεγαλύτερη,  από τις 35 χώρες που περιελήφθησαν στην ανάλυση.

Πηγή: newmoney.gr
RELATED ARTICLES