Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτην υπηρεσία μικρών Δήμων οι μηχανικοί της ΕΕΤΑΑ

Στην υπηρεσία μικρών Δήμων οι μηχανικοί της ΕΕΤΑΑ

125 αιτήματα 62 δήμων για τεχνική υποστήριξη έχει ήδη λάβει η μονάδα τεχνικής υποστήριξης της ΕΕΤΑΑ, σε μια προσπάθεια κάλυψης των κενών της υποστελέχωσης ορεινών, μικρών και νησιωτικών Δήμων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφτηκε την μονάδα τεχνικής βοήθειας της ΕΕΤΑΑ στα νέα της γραφεία στην πλ. Καραϊσκάκη, προκειμένου να δείξει την στήριξή του για μια ακόμη φορά στο έργο που επιτελούν που είναι καθοριστικό για την εκτέλεση υπερπολύτιμων έργων σε μικρούς, μειονεκτικούς Δήμους της χώρας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας, όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος Σπυρίδων Σπυρίδων, με τους οποίους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι σε διαρκή εποικοδομητική συνεργασία.

Μετά μάλιστα από εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την παράταση των συμβάσεων των 42 μηχανικών της ΕΕΤΑΑ, οι οποίοι στελεχώνουν την υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης Δήμων, για άλλα δύο έτη. Και αυτό γιατί είναι ήδη σε εξέλιξη 125 αιτήματα 62 δήμων (35 νησιωτικών και 27 μικρών ορεινών) για τεχνική υποστήριξη, έχουν υπογραφεί ήδη 67 προγραμματικές συμβάσεις, εκπονούνται 32 μελέτες και 5 είναι σε αναμονή ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη 7 έργα δήμων.

Ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένης της αδυναμίας αρκετών μικρών Δήμων να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των προγραμμάτων που χρηματοδοτούν τα έργα τους, να προετοιμάσουν τον φάκελο που απαιτείται, να υποβάλλουν προτάσεις αλλά και να υλοποιήσουν ή έστω να επιβλέψουν τα έργα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και η Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ, είναι σε διαρκή συνεργασία προκειμένου να ενδυναμώνουν διαρκώς τις προσφερόμενες τεχνικές υπηρεσίες της ΕΕΤΑΑ προς όφελος των Δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα τεχνικής επάρκειας λόγω έλλειψης προσωπικού.

in.gr

 

RELATED ARTICLES