Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλον"Στοπ" στους διαγωνισμούς για τα απορρίμματα στην Αττική

“Στοπ” στους διαγωνισμούς για τα απορρίμματα στην Αττική

skoupidiaΝα αναστείλει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων μέχρι την εγκατάσταση της νέας διοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Συνδέσμου Αττικής. Η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου του Συνδέσμου και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού. 

Ο κ. Σγουρός τόνισε μάλιστα ότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα θέσουν στο νέο Υπουργό Εσωτερικών τις παραιτήσεις τους, καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Σύνδεσμος να μείνει για μήνες σε κατάσταση αδράνειας. Απαιτείται η λήψη άμεσων αποφάσεων στα θέματα της εξάντλησης του κυττάρου διάθεσης των απορριμμάτων, των διαγωνισμών και της επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν. 

«Καλώ τη νέα Διοίκηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του Συνδέσμου. Ας περάσουμε πλέον από τη θεωρία στην πράξη. Όλες οι εξαγγελίες και οι διακηρύξεις ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν. 

Η καθημερινότητα του ΕΔΣΝΑ δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε από τη μία να κατηγορούμαστε εμείς για δημιουργία τετελεσμένων, αν προχωρήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια, και από την άλλη να κατηγορούμαστε, για απραξία, αν δεν κάνουμε τίποτα.  

Απευθυνθήκαμε και ενημερώσαμε τους πάντες. Από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς και τη Δικαιοσύνη μέχρι τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές της Αττικής. 

Μέσα σε λίγους μήνες, καταφέραμε κάτι που εξ αρχής φάνταζε ανέφικτο. Και την καθημερινή λειτουργία να διασφαλίσουμε και το νέο σχεδιασμό να προχωρήσουμε. 

Τώρα το βάρος της ευθύνης για το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων πέφτει στους ώμους της νέας διοίκησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων : 

 Στο νοικοκύρεμα και την εξυγίανση των οικονομικών του Συνδέσμου. Μετά την ένταξη του φορέα στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Συνδέσμου εκμηδενίζονται. 
 Στην καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής που γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής 
 Στην απομάκρυνση στο εξωτερικό των παλαιών τεφρών του Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Ιατρικών Αποβλήτων. Κλείνει έτσι για τον Σύνδεσμο μια ανοικτή πληγή ετών. 
 Στην αποκατάσταση των μη λειτουργούντων ΧΑΔΑ της Αττικής που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013. 
 Στην αυστηροποίηση των ελέγχων στο ΧΥΤΑ και στην ανάδειξη του ζητήματος της διαχείρισης των Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων. 
 Στην προώθηση της κατασκευής ΣΜΑ στον Ελαιώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μετά τον θετικό προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Πηγή: skai.gr

RELATED ARTICLES