Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣτους δικαιούχους τα παραχωρητήρια των κατοικιών στο Ηλιακό Χωριό

Στους δικαιούχους τα παραχωρητήρια των κατοικιών στο Ηλιακό Χωριό

energy inspectorsΤο Ηλιακό Χωριό αναπτύσσεται σε ένα ενιαίο οικιστικό συγκρότημα 435 «ηλιακών κατοικιών» με αποκλειστικούς οικιστές δικαιούχους του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Ο ΟΑΕΔ, ως καθολικός διάδοχος του τ. ΟΕΚ, έχει αναλάβει τόσο την ουσιαστική και στοχευμένη αντιμετώπιση όσο και την οριστική και πλήρη επίλυση, όλων των βασικών εκκρεμοτήτων, που σωρεύτηκαν και παρέμειναν από την κατάργηση του τ. ΟΕΚ μέχρι σήμερα. Αυτές αφορούν τόσο σε οικισμούς που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή κοστολογηθεί, όσο και σε οριστικά παραχωρητήρια που δεν έχουν εκδοθεί και παραδοθεί στους δικαιούχους τους.

Οπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, σε σχετική ανακοίνωση, στην κατεύθυνση της γενικότερης αυτής αποστολής, η Διοίκηση του Οργανισμού, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των δικαιούχων εργατικών κατοικιών του τ. ΟΕΚ, έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων της, τη διεκπεραίωση και τακτοποίηση της διαδικασίας των οριστικών τίτλων κυριότητας για τους οικιστές του ΗΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Έτσι σήμερα βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους αμέσως ενδιαφερόμενους αλλά και στην τοπική κοινωνία, την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης και παράδοσης των οριστικών παραχωρητηρίων σε 435 δικαιούχους, κατοίκους ισάριθμων κατοικιών, του οικισμού μας ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ στο δήμο Πεύκης του Νομού Αττικής.

Επισημαίνεται ότι το ΗΛΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ αναπτύσσεται σε ένα ενιαίο οικιστικό συγκρότημα 435 «ηλιακών κατοικιών» με αποκλειστικούς οικιστές δικαιούχους του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Τονίζεται επίσης ότι αναφορικά με τη μελέτη και κατασκευή του έργου, υλοποιήθηκε η πειραματική εφαρμογή πρότυπων ενεργητικών και παθητικών ηλιακών συστημάτων στην παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού για αστική χρήση, με κύριο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός των παθητικών συστημάτων, αναφορικά με τα εξωτερικά κελύφη, και των ενεργητικών συστημάτων αναφορικά με τις μεθόδους παραγωγής ζεστού νερού οικιακής χρήσης του ΗΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, έχει στηριχθεί στη μελέτη και αξιοποίηση των βασικών κλιματολογικών δεδομένων και συνθηκών της περιοχής στην οποία βρίσκεται.

Το εγχείρημα του ΗΛΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ακόμη και σήμερα, δεδομένου ότι έχουν περάσει 28 περίπου χρόνια από την ολοκλήρωσή του, αποτελεί στο μελετητικό, κατασκευαστικό αλλά και ερευνητικό πεδίο, ένα από κάθε άποψη άρτιο και επιτυχημένο οικιστικό αποτέλεσμα, με μεγαλύτερη απόδειξη αυτού του γεγονότος, τόσο το σημαντικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, όσο και τη μεγάλη επισκεψιμότητα που σημειώνει όλα αυτά τα χρόνια, ενώ συγχρόνως αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία.

Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά, ότι θα απαιτηθεί από την πλευρά του Οργανισμού, να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ήδη γνωστά και διαπιστωμένα προβλήματα που έχουν προκύψει, τόσο από τη φυσιολογική γήρανση του οικισμού, όσο και από τις διάφορες υποκειμενικές ή αντικειμενικές καθυστερήσεις που διαχρονικά έχουν σημειωθεί.

Πρόθεση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, και του ανθρώπινου δυναμικού του, είναι να ληφθούν ταχύτατα οι αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να «τρέξουν» και επιταχυνθούν με την ίδια ευαισθησία και τον ίδιο ζήλο, όλες οι απαραίτητες και απαιτούμενες διαδικασίες για την επίλυση όλων των χρονιζόντων προβλημάτων του τ. ΟΕΚ, που παρέμειναν σε εκκρεμότητα από την κατάργησή του μέχρι σήμερα.

Τέλος, με την ευκαιρία αυτή η Διοίκηση του Οργανισμού επιβεβαιώνει ξανά την πολιτική της βούληση, να ενεργοποιήσει εκ νέου δράσεις στον τομέα της στεγαστικής πολιτικής, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων του μόχθου και των οικογενειών τους, που τόσο πολύ έχουν εκλείψει, ειδικά στις δύσκολες τούτες μέρες, από την απουσία του σημαντικού, για το συνολικό του έργο, Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

 

Πηγή: euro2day.gr

RELATED ARTICLES