Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣτο Ελληνικό η πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα

Στο Ελληνικό η πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα

«Το Ελληνικό θα είναι η πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα. Σε όλη την έκτασή του θα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και συστήματα ελέγχου που θα αναλύουν δεδομένα και θα καταγράφουν την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές CO2», ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, μιλώντας στο συνέδριο του Capital Link.

«Οραμά μας είναι να κάνουμε το Ελληνικό ένα φάρο ξένων άμεσων επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών. Ηδη, ανακοινώσαμε πριν από δύο εβδομάδες την πρώτη μας στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ», επισήμανε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι «είμαστε επαρκώς καλυμμένοι κεφαλαιακά για τα πρώτα πέντε χρόνια της επένδυσης και έχουμε ήδη δύο μεγάλες τράπεζες, τη Eurobank και την Πειραιώς στο πλευρό μας».

Οπως είπε ο κ. Αθανασίου, επισήμως τα έργα θα ξεκινήσουν με τη μεταβίβαση των μετοχών, που θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2021. Ωστόσο, έχουν ήδη ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις, ενώ προχωρούν και οι μελέτες για τα ψηλά κτίρια και τα εμπορικά κέντρα. Μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια θα αναπτυχθεί ακτογραμμή 3,5 χλμ. Το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού αναμένεται να αναπτυχθεί μέχρι το τέλος του 2024 ή τις αρχές του 2025.

Στο Ελληνικό θα δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, ξενοδοχεία και κατοικίες στο παράκτιο μέτωπο, και στην περιοχή του Αγίου Κοσμά θα αναπτυχθούν η «marina galleria» και το ΙRC. Στη μαρίνα θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο κτίριο στην Ελλάδα, ύψους 200 μέτρων. Δίπλα σε αυτό το κτίριο θα δημιουργηθεί μια μεγάλη παραλία 1,3 χλμ.

kathimerini.gr

RELATED ARTICLES