Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτο Hockenheim της Γερμανίας με αγωνιστικό μονοθέσιο η ομάδα «Κένταυρος» των Μηχανολόγων...

Στο Hockenheim της Γερμανίας με αγωνιστικό μονοθέσιο η ομάδα «Κένταυρος» των Μηχανολόγων Μηχανικών Π.Θ.

volosΣτο διαγωνισμό της Γερμανίας με αγωνιστικό μονοθέσιο στην πίστα του Hockenheim, από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, θα πάρει μέρος η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα τεστ γνώσεων που αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της.

Η ομάδα ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από 12 προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Σκοπός της ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, με στόχο την συμμετοχή της σε παγκόσμιους διαγωνισμούς Formula SAE.

Πέρα από τις βασικές γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τη σχολή, η ομάδα ξεκίνησε με μηδενικές βάσεις πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μέσα από την προθυμία της για μάθηση, πρόοδο, αλλά και διάκριση, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μαρία-Μαρίνα Μερκούρη, ένα από τα μέλη της ομάδας, ξεκίνησε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς από το 2011 και έπειτα, με συνεχή παρουσία κάθε χρόνο σε κάποια από τις διοργανώνεις του Formula SAE, πετυχαίνοντας σε αυτό το διάστημα σημαντικές διακρίσεις. Το 2011 στο FSAE Italy (Varano), Class 3 (σχεδιασμός μονοθέσιου): 1η θέση στην γενική κατάταξη, 1η θέση στην ανάλυση κόστους. Το 2012 στη Formula Student England (Silver- stone), Class 2 (σχεδιασμός και μερική κατασκευή μονοθέσιου): 3η θέση στο αγώνισμα του σχεδιασμού, 5η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, 9η θέση στην γενική κατάταξη. Το 2013 στο FSAE Italy (Varano) Class 1 (σχεδιασμός και πλήρη κατασκευή μονοθέσιου): 1η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, 4η θέση στην ανάλυση κόστους. Και το 2014 FSAE Hungary (Qyor) Class 1: 10η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του SKidpad, 12η θέση στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου.

Τι είναι οι διαγωνισμοί Formula Student;

Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια, για έναν παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τις SAE (Society of Automotive Engineers), IMECHE (Institution of Mechanical Engineers) και τους τοπικούς εταίρους τους ξεκινώντας το 1978 στην Αμερική. Ο διαγωνισμός βασίζεται στην ιδέα ότι, μια φανταστική κατασκευαστική εταιρεία ανέθεσε σε μια ομάδα σχεδιασμού την ανάπτυξη ενός μονοθέσιου τύπου φόρμουλα. Αυτό το όχημα δεν εξετάζεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο στατικό, κατά το οποίο η ομάδα βαθμολογείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή του μονοθέσιου, το κόστος του, καθώς και την ικανότητα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό επιχειρηματικό πλάνο για την παραγωγή του.

Μέλη ομάδας

Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές που προέρχονται κυρίως από το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Ωστόσο, συμμετέχουν εξίσου ενεργά και φοιτητές από τους Πολιτικούς Μηχανικούς και το Οικονομικό.

Συγκεκριμένα, στην ομάδα συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Πετριτσόπουλος, Φώτης Καρδαράς, Αναστάσιος Σαμαράς, Μύρων Παπαδημητράκης, Γιώργος Αναδιώτης, Θεόδωρος Αλιμονάκης, Φειδίας Στάμου, Στεφανία Δούκα, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Διονύσιος Βασιλόπουλος, Σταματία Καλαμπέτσου, Σταύρος Ντιούδης, Αγλαΐα Σχίζα, Νικολέτα Γιαννακού, Μαρία-Μαρίνα Μερκούρη, Κωνσταντίνος Καϊμενόπουλος, Πασχάλης Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Λιόντος, Ελευθερία Χατζηχαραλάμπους.

 

Πηγή:imerisia.gr

RELATED ARTICLES