Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣυμμετοχή του ΚΑΠΕ στο Διεθνές Συνέδριο & Έκθεση: Balkan Clean Energy Transition...

Συμμετοχή του ΚΑΠΕ στο Διεθνές Συνέδριο & Έκθεση: Balkan Clean Energy Transition BCET 2019.

Στο Διεθνές Συνέδριο & Έκθεση: BALKAN CLEAN ENERGY TRANSITION BCET 2019, που πραγματοποιήθηκε 19-22 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και την υποστήριξη του Συστήματος Πληροφοριών για τις Έξυπνες Πόλεις της ΕΕ, συμμετείχε το ΚΑΠΕ.

Το Συνέδριο για τη Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια είναι ένα τετραήμερο διεθνές συνέδριο που καλύπτει θέματα σχετικά με την καθαρή ενέργεια, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι έξυπνες πόλεις, η κυκλική οικονομία, η κινητικότητα, η διακυβέρνηση, η εμπλοκή των πολιτών και όλα εκείνα τα μέσα που θα οδηγήσουν την περιοχή των Βαλκανίων στην μετάβαση σε οικονομία χωρίς άνθρακα.

Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, o Πρόεδρος του ΚΑΠΕ Δρ. Σπύρος Οικονόμου παρουσίασε τους στόχους για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας, έως το 2030, όπως αυτοί περιγράφονται στο υπό αναθεώρηση Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ τόνισε την πρόθεση για αναθεώρηση του  στόχου για τις ΑΠΕ, από το 31% συμμετοχής τους στην ακαθάριστη εγχώρια κατανάλωση, που είχε αρχικά προβλεφθεί, στο πλέον φιλόδοξο ποσοστό του 35% μέχρι το 2030, καθώς και για πιο φιλόδοξους στόχους για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Παράλληλα, ο Δρ. Οικονόμου παρουσίασε σειρά εξειδικευμένων μέτρων και δράσεων (τεχνολογικών και πολιτικής)  που απαιτούνται για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων.

 

RELATED ARTICLES