Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕνέργειαΣυνάντηση ενδιαφερομένων μερών SET Plan με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG...

Συνάντηση ενδιαφερομένων μερών SET Plan με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και το INZEB, διοργανώνουν εκδήλωση/συνάντηση ενδιαφερομένων μερών στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του Strategic Energy Technology Plan (SET Plan).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Electra Palace Thessaloniki, στην αίθουσα Μακεδονία.

Η κα Άντυ Κοντουδάκη θα είναι η κεντρική ομιλήτρια εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας (DG Energy) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αρχικά θα παρουσιάσει το SET Plan και στη συνέχεια θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες. Το συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβουν ο Καθ. Νικόλαος Μουσιόπουλος (ΑΠΘ) και η Αλίς Κοροβέση (ΙΝΖΕΒ).

To SET Plan στοχεύει στην επιτάχυνση και την ευρεία ανάπτυξη των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, καθώς και στη βελτίωση και τη μείωση του κόστος τους, συντονίζοντας τις εθνικές ερευνητικές προσπάθειες και υποστηρίζοντας τη χρηματοδότηση των αντίστοιχων σχεδίων. Το SET Plan ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, των επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για το SET Plan. Καλεσμένοι θα είναι βασικά ενδιαφερόμενα μέρη από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πανεπιστημιακή κοινότητα, Ερευνητές, Ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις κ.α.).

Η συνάντηση SET Plan στη Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η πρώτη συνάντηση είχε διοργανωθεί από το ΙΝΖΕΒ τον Ιούλιο 2018. Πληροφορίες και αποτελέσματα της συνάντησης στην Αθήνα είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SET Plan, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για όποια άλλη πληροφορία ή δήλωση συμμετοχής, επικοινωνήστε μέσω e-mail: [email protected]

RELATED ARTICLES