Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣυνάντηση με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου για τα προβλήματα των υποθηκοφυλακείων για...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου για τα προβλήματα των υποθηκοφυλακείων για Δικηγόρους και οι συμβολαιογράφους

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων, που έχει βάλει… πάγο στις μεταβιβάσεις, στις κτηματολογικές διορθώσεις και στην κτηματαγορά, συζήτησαν την περασμένη Τρίτη οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων, Δημήτρης Βερβεσός και Γιώργος Ρούσκας, με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθηγητή Δημήτρη Σταθάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και στη δημοσιογράφο Μάχη Τράτσα ο κ. Βερβεσός, η δραματική υποστελέχωση σε κτηματολογικά γραφεία και υποθηκοφυλακεία και οι καθυστερήσεις στη χορήγηση πιστοποιητικών, στις μεταγραφές, στις κτηματολογικές διορθώσεις κ.λπ. βλάπτουν σοβαρά τον τομέα της κτηματαγοράς.

Η αναμονή μόνο για την κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων και την εξασφάλιση της απόδειξης πληρωμής είναι πολύωρη, ενώ το πιστοποιητικό μεταγραφής πράξεως, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, χρειάζεται επτά με οκτώ μήνες για να εκδοθεί –σε ορισμένα κτηματολογικά γραφεία μπορεί να φτάσει και τους 11 μήνες–, ταλαιπωρώντας τους επαγγελματίες δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς, καθώς και τους πολίτες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι περίπου 50 δικηγόροι που συνεργάζονται ως εξωτερικοί συνεργάτες ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στα κτηματολογικά γραφεία παραμένουν απλήρωτοι, καθώς οι πράξεις που έχουν κάνει δεν έχουν καταχωρηθεί, με συνέπεια, εάν το ζήτημα δεν διευθετηθεί, να αποχωρήσουν.

 

paron.gr

RELATED ARTICLES