Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣυνέδριο του ΕΜΠ, για την ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος

Συνέδριο του ΕΜΠ, για την ανάπτυξη του ορεινού περιβάλλοντος

ΕΜΠΤο 8ο ∆ιεπιστημονικό, ∆ιαπανεπιστημιακό συνέδριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ΜΕ.Κ.∆.Ε. του Ε.Μ.Π., σε συνεργασία µε το Ίδρυµα Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.∆.Ε./ Ε.Μ.Π., θα πραγματοποιηθεί στο Μέτσοβο, τον Σεπτέμβριο 2016.

Το συνέδριο αφιερώνεται στην µνήµη του αξέχαστου Αντιπρύτανη του Ε.Μ.Π., Στράτου Γαλανή.

Θέµα του 8ου συνεδρίου του Ε.Μ.Π. είναι: «Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών και των γεωγραφικά απομονωμένων περιοχών» και µέσα απ’ αυτό επιδιώκεται –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση- «η στενότερη προσέγγιση του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου µε τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, µε τα σχετικά Ερευνητικά Κέντρα και του φορείς του δηµόσιου και του κοινωνικού τοµέα, καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών διεπιστηµονικών ερευνητικών συνεργασιών, οι οποίες, πέρα από τις θεωρητικές αναλύσεις και συµβολές στα θέµατα του συνεδρίου, θα πραγµατεύονται και συγκεκριµένες σχετικές εφαρμογές, οι οποίες θα αφορούν στην ολοκληρωµένη ανάπτυξη της Ελλάδας και ιδιαίτερα των ορεινών, των νησιωτικών και των γεωγραφικά αποµονωµένων περιοχών της, αλλά και της Ηπείρου ειδικότερα».

Οι ενδιαφερόµενοι επιστήµονες, διπλωµατούχοι µηχανικοί, ερευνητές και µέλη του ∆ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ε.Μ.Π. και των Α.Ε.Ι. της χώρας, θα πρέπει να υποβάλουν περιλήψεις των εισηγήσεών τους µέχρι τις 30 Νοεµβρίου 2015, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected], [email protected] και [email protected], καθώς και στη διεύθυνση:

Οµότιµο Καθηγητή ∆. Ρόκο, Επιστηµονικό Υπεύθυνο του ΜΕ.Κ.∆.Ε. /Ε.Μ.Π. Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης Τοµέας Τοπογραφίας Σχολή Αγρονόµων Τοπογράφων Μηχανικών EMP, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 157 80 Ζωγράφου Αθήνα.

Πληροφορίες: http://www.ntua.gr/MIRC/

 

tee.gr

RELATED ARTICLES